Het ABC van Cis

A van Amsterdam. De stad waar ik woon met mijn gezin. Een heel leuke stad. Er is altijd wat te doen. Soms vind ik het er te druk, en dan blijf ik lekker thuis. Ga ik lezen of schrijven.

B van Boogschutter. Ze zeggen dat boogschutters optimistisch, joviaal, recht door zee en goedgehumeurd zijn. Klopt! En aan de andere kant blind optimistisch, oppervlakkig, tactloos en rusteloos. 🤔 En de B van Blackmail mijn een na laatste boek, waarin Tess een geluidsopname met belangrijke informatie over haar overleden vriendin (en roddelkoningin) vindt…

C van (een goede, niet te slappe) Cappuccino. De C is ook van Charissa, zo heet mijn bijzondere, lollige en mega-slimme vriendin op wie de snowboard-flashback in VAL gebaseerd is.

D van Druk. Ik kan de wereld om me heen en mezelf soms druk vinden, maar misschien is het rusteloosheid wat ik voel. Dan kan ik het best een stuk gaan rennen, zwemmen of fietsen.

E van Echt? Dat schijn ik vaak te zeggen.

De F van Familie. Ik ben enig kind. Mijn ene (grote) familie komt uit Noord-Holland, en de andere familie heeft zijn oorsprong in Indonesië. Misschien voel ik me daardoor zo op mijn gemak in Azië. Toen ik voor het eerst op het eiland Bali was, voelde het net alsof ik thuis kwam.

G van Gadver. Ik vind snel iets vies ruiken. En de g van Game on, ondanks dat de Netflix-serie Squid game me inspireerde, is het een heel ander soort verhaal.

H van Hockey. Mooi spel! Ik sta graag langs de lijn.

I van Indonesië. Daar liggen de helft van mijn roots. En de I van Ibiza. Iets meer dan twee uur vliegen voor een super-eilandgevoel.

J van Japans eten. Californian roll met krab en avocado. Rijst; yakitori en edamame of tempura. Groene thee-ijs (zonder lactose). En de J van Jacht, want ik vertel op scholen graag over dit boek.

K van Koukleum. Ik wil graag een nieuwjaarsduik doen, maar ja…

L van Lachen. Ik hou van lol, grappen maken en grappenmakers. Van onbedaarlijk lachen.

M van Mysterie. Een spannend verhaal, met daarin een geheim dat ontrafeld moet worden. Ik hou het meest van spannende films en boeken. Mo Hayder, Nicci French, Karin Slaughter. Het boek moet het liefst wel goed aflopen. Zou dat ook bij Moordspel zo zijn? Daarin verdwijnen tijdens schoolkamp de gemene docent en beste vriendin van Robin.

N van Nacht. In de nacht schrijf ik graag.

O van Opscheppen. Ik doe soms in een opschepperige bui voor vrienden een yogahouding voor waarbij je op je handen en ellendigen leunt, terwijl je je benen opzij houdt zonder de grond te raken.

P van Poezen. Ben er gek op.

Q Sjieke letter. Quasi-nonchalant.

R van Rijksmuseum. Ik fiets graag onder het prachtige Rijksmuseum door. Muzikanten spelen er de sterren van de hemel, gewoon op straat.

S van Slapen. Kan een hobby zijn. En de S van hoofdpersoon Sam in Jacht, die niet zulke goede cijfers haalt. Maar ook de S van Sky, een verdrietig personage met een geheim in mijn nieuwe boek Game on.

T van tennis. Ben ik aan het leren.

U van U. Ik vergeet weleens mensen met u aan te spreken. Zelf voel ik me ook geen ‘u’.

V van Verdoofd en Val: de eerste twee boeken die ik schreef.

W van Wat en Waarom. Wat gebeurt er (met de hoofdpersoon)? En waarom? Deze vragen stel ik mezelf altijd wanneer ik een nieuw verhaal bedenk. Pas als ik het antwoord weet, begin ik met schrijven.

X van Xylitol. Dat zit vaak in kauwgum. Ik kauw haastig op kauwgum als ik een deadline moet halen.

Y van Yoga. Vinyasa yoga is actieve yoga. Die vind ik leuk om te doen. Aan het eind van de les mag je vijf minuten op een matje liggen met je ogen dicht. Zzzzz…

Z van Zee, zand en zwemmen!

Ibiza Ibiza
schrijven op het strand schrijven op het strand
Kijkje achter de schermen, als voice-over. Vak apart. Niet het mijne! Kijkje achter de schermen, ik mag just voor de fun een stukje Masterchef inspreken. Als ik  een goede inspreekstem had, dan wist ik het wel.
Zootroplis  een favoriete kinderfilm: Zootropolis.
img_6754 Mei 2016: Research in Berlijn
img_6692 Met dochter in Berlijn.