Jeugdthriller Blackmail

Facebooktwitterpinterestlinkedin

Afgelopen week rondde ik mijn manuscript Blackmail af. Gek om het los te laten. Maar ook yes: een nieuw verhaal schrijven! Jeugdthriller Blackmail werd super begeleid door (top)redacteur Femke, van uitgeverij De Fontein.

Daarna geeft super-redacteur Mirjam feedback en bespreken we de vormgeving. Ik zeg top en super over de redacteuren, omdat ze werkelijk supergoed zijn. Dankzij hen en hun feedback wordt het verhaal bij elke stap in het proces van manuscript tot boek beter en beter. De persklaarmaker zorgt ervoor dat geen woord, zin of leesteken verkeerd staat.

En al is dit inmiddels mijn zevende jeugdthriller, ik ben iedere keer echt blij als het weer gelukt is. Schrijven is geen hobby die je erbij doet, en kost veel uithoudings-en doorzettingsvermogen. Maandenlang ziet niemand wat je maakt. Wat doe je eigenlijk? Hoezo heb je het druk? Het verhaal zit in je hoofd, en in de computer (en ligt in schemas’s op, naast en onder mijn bureau). Het papieren boek voor het eerst te zien is daarom steeds weer zo feestelijk. Alle inspanningen en denkwerk zitten dan gebundeld binnen een kaft.

Naast het schrijven geef ik presentaties op scholen: ik reis het land door om leerlingen te laten zien hoe leuk het is om een avontuur in een boek te beleven. Die afwisseling tussen schrijven en scholen bezoeken maakt het vak nóg leuker, nóg specialer.

Op 24 augustus komt Blackmail uit. Welke passages wil ik op scholen voorlezen? Thuis lees ik stukjes voor om dat te testen. En ik denk na over de boektrailer; welke hoofdstukken wil ik gebruiken, wie kan hoofdpersoon Tess in de trailer spelen?

En dan is er nog de schrijfwedstrijd uit Jacht: wie de winnaar is, vertel ik wanneer Blackmail uitkomt. Ik kan alvast zeggen dat deze inzending me inspireerde om een bepaalde locatie in Blackmail te schrijven.

En welke nieuwe schrijfwedstrijd komt er in Blackmail te staan? Houd Instagram in de gaten, ik plaats daar een idee-oproepje over in juni. Wie weet hebben jullie een superleuk idee voor deze aankomende schrijfwedstrijd!

Liefs, Cis

Jeugdthriller Blackmail verschijnt 24-08-2021