Dark Mind nieuwe jeugdthriller

De proefdruk van Dark Mind

De proefdruk van Dark Mind is binnen. Blz voor blz controleer ik hoe mijn boek er straks uitziet. Redacteur Mirjam van uitgeverij De Fontein heeft er een supermooi geheel van gemaakt. Zo blij met het spannende verhaal, de mooie opmaak en de nieuwe schrijfwedstrijd.
Dit moment voelt als een enthousiast zwiepende hondenstaart (of zoiets) na het schrijfproces. Bij sommige bladzijden krijg ik deja vu’s naar mijn vroegere werkdagen bij de televisie. Mijn passies film & tv en verhalen in het algemeen komen met de jeugdthriller Dark Mind samen. Het idee voor dit verhaal groeide nadat ik personage Veronica Lodge in Netflix-serie Riverdale ‘Karma is a bitch’ hoorde zeggen. En Netflix-serie YOU gaf me inspiratie om de gedachten van een mysterieus personage op een beklemmende manier weer te geven.

Dark Mind speelt zich af in Amsterdam. Tijdens de researchfase hoefde ik alleen maar op mijn fiets te springen als ik snel de sfeer van het natuurgebied rondom Ransdorp en Durgerdam wilde proeven. Ik maakte foto’s van de omgeving, en verplaatste me al fietsend in Desi, de hoofdpersoon. Ze zit in de derde klas van de middelbare school en doet een snuffelstage bij een misdaadprogramma. De ervaring van mijn jarenlange werk als video-editor bij een televisie-zender kon ik goed gebruiken. Af en toe voelde het tijdens het schrijven alsof ik zelf over de tv-redactie liep in plaats van Desi. Boven de hoofdstukken van Desi zit een crime-tv toegangspas als illustratie. Ik kijk ernaar en daar is weer een deja vu.

Wat is dit werk eindeloos leuk. Dinsdag 09 juli 2019 verschijnt Dark Mind in de boekhandel.

proefdruk DM
Proefdruk Dark Mind 3 mei 2019