Schoolbezoek

Lezing:

Tijdens een schoolbezoek lees ik voor uit mijn boeken. Ik vertel leerlingen hoe ik aan inspiratie kom en leg ze de problemen van de personages uit mijn verhalen voor. Het kan voorkomen dat ik een hoofdstuk uit een nieuw nog niet gepubliceerd verhaal voorlees en vraag om erop te reageren. We kunnen mijn boektrailers bekijken en ik beantwoord graag de vragen van de leerlingen.

Op Instagram en in mijn blogs op deze site vertel ik anekdotes over de lezingen.

Workshop:

Ik geef schrijftips en laat aan de hand van fragmenten uit mijn boeken zien hoe leerlingen een verhaal kunnen verzinnen en hoe ze spanning kunnen opbouwen.

Lessenserie Angstzweet

Docente Nederlands en leesbevorderaar Caroline Wisse-Weldam ontwikkelde met SLO, nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling, de lessenserie ‘Angstzweet’, voor lesmethode Plot26. Leerlingen lezen de prologen van mijn jeugdthrillers Verdoofd en Val, leven zich in en schrijven daarna over hun eigen ervaringen. Via de link hieronder lees je er meer over.

a.-artikel-12-18_gls_ik-ren-harder.pdf

U kunt mij boeken via De Schrijverscentrale. Ze geven u informatie over de manieren op u de lezingen kunt invullen. Wilt u een lezing voor een klas tegelijk of voor 50, 100 leerlingen tegelijk? Er is van alles mogelijk.

U kunt ook met mij contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Verhalenwedstrijd & workshop

Er was eens is een verhalenwedstrijd van Passionate Bulkboek. Een schrijver geeft een workshop in de klas. Daarna werken leerlingen in zeven lessen aan een verhaal. Het afgelopen jaar heb ik voor Er was eens workshops op verschillende scholen gegeven. Op Instagram en Facebook heb ik daar regelmatig verslag van gedaan. Iedere keer ben ik aangenaam verrast door de sprankelende, emotionele en spannende verhalen die leerlingen me vertellen en opschrijven. Ze gebruiken hun levenservaringen, hun fantasie om een verhaal vorm te geven. En altijd met veel enthousiasme. Ik ben fan van dit mooie project!