Jeugdboek

GAME ON leestip Jonge Jury 2023

GAME ON is gekozen als leestip van de Jonge Jury 2023! Als jij vindt dat mijn boek kans moet maken op de Prijs van de Jonge Jury kun je hier stemmen:

https://jongejury.nl/stemmen/

In dit boek geven vijf vrienden zich op voor YouTube-spel Breakpoint. Ze moeten moeilijke opdrachten doen om veel geld te kunnen winnen. Hoe ver gaan ze daarin? En wat doen ze als een van hen verdwijnt? Doorspelen, of niet? De afgelopen maanden sprak ik op veel middelbare scholen over GAME ON. Leerlingen antwoordden net zo verschillend op de vraag ‘Hoe ver ga je voor je vrienden?’ als de personages Noor, Eline, Jordi, Daan en Sky.

Ik vond het heel leuk en interessant om aan GAME ON te werken. Onder andere door de redenen die mijn personages hadden om aan het populaire YouTube-spel mee te willen doen. Kennen de vrienden elkaar echt wel zo goed als ze denken? Sommigen houden iets verborgen voor de anderen… Wat dan? Waarom? O, die geheimen… En die spanning… Want al heb ik als schrijver de touwtjes in handen, soms wil ik als een moederkloek op mijn bureau springen en dwars door het computerscherm heen mijn personages waarschuwen: ‘Pas op… Kijk uit, niet doen!’

Alle mooie aandacht die GAME ON krijgt, geeft me veel energie die ik steek in het schrijven van mijn volgende jeugdthriller.

De elf leestips van de Jonge Jury 2023

https://jongejury.nl/2022/12/12/de-leestips-van-de-jonge-jury-2023-zijn-bekend/