Jeugdboek

Als je droomt…

Vandaag is de laatste dag dat iedereen kan stemmen op een van de 11 boeken die meedingen naar de Prijs van de Jonge Jury 2021. Daarna is de stembus gesloten. Als klein meisje was schrijver Guus Kuijer mijn grote voorbeeld: door zijn verhalen over personage Madelief, wilde ik ook schrijver worden. Nu, met het schrijven van jeugdboeken is mijn kinderdroom uitgekomen.

Ik heb genoten van dit afgelopen jaar. Jacht beleefde binnen 4 maanden een 2e druk en wordt heel veel gelezen. Ik kreeg zoveel positieve reacties van lezers. Ook van jongeren die eerst een hekel hadden aan lezen, maar door Jacht ontdekten hoe leuk het kan zijn. Dat is het mooiste compliment dat ik kon krijgen.

Natuurlijk hoop ik dat Jacht straks in de top 3 van de Jonge Jury zit, maar als dat niet zo is: het was en is een superleuke tijd. Ik heb over Jacht verteld en eruit voorgelezen op veel scholen en dat hoop ik nog vaak te mogen doen.

Toen ik ervan droomde schrijver te worden

Ps inmiddels zijn de finalisten bekend! Jacht zit helaas niet in de top 3, maar Fake trip van Margje Woodrow, Genadeloos van Jennefer Mellink en Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen wel: ze schreven superspannende boeken en op 9 juni is er een zinderende finale! Kijken dus, via de livestream van de Jonge Jury.