Waar gaat Jacht over?

Jacht in trefwoorden: Een schoolbrand, een lastige klas, privéfoto, dreigbrief, vuurlopen en een creepy dropping in een groot donker bos.

Leestip bij de Jonge Jury 2021

Jacht was genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2021. In het fragment hieronder tipte Lieke van het Jonge Jury Boekgenootschap Jacht aan Mel Wallis de Vries. Mel is ambassadeur voor de Jonge Jury. Ik vond het superleuk om haar en Lieke over mijn boek te horen praten.

Wat je in het interview niet hoort, maar wat ik wel weet: Lieke zit op school, en heeft nu al een spannend boek geschreven. Het heet Verborgen. Ik vind het zo knap van haar!

Lieke tipt ‘Jacht’ | Jonge Jury 2021

Boektrailer Jacht op YouTube

Leesfragment Jacht

Interview voor de Jonge Jury

Drie vragen over Jacht

Interview Jacht op Boekenmarathon, 5 november 2020.

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/boekenmarathon/5-november/boekenmarathon-s5-novembera37/

Boektrailer Jacht
Stills uit boektrailer Jacht

Kun je wegrennen uit een nachtmerrie?
Op de computer van haar docent, probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk.
Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel. Al snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen?