Geen categorie

Schoolbezoek, op gepaste afstand

Woensdag 10 juni heette het Almere college me welkom voor lezingen aan de 2e klassen. Vóór de Corona-crisis zou ik in juni 3×75 leerlingen in de aula spreken. In maart hadden de leerlingen zich al voorbereid op mijn komst door opdrachten te maken bij een van mijn boeken: een ander slot voor Verdoofd, een dagboek in Moordspel, Kwartet en Memory van Val, enz.
Deze maand zorgde de docente Nederlands ervoor dat de lezingen alsnog doorgingen. Ze wilde het project goed afsluiten en wist te realiseren dat ik 5 lezingen gaf in de aula, elke keer aan 30 leerlingen tegelijk.
Over 2 weken weer dezelfde opzet met 5 nieuwe klassen.
Er stonden grote tafels opgesteld, en alle leerlingen zaten op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Langs de looppaden hing lint, op de grond looprichtingspijlen en in elke gang stonden handgel-palen. Perfect geregeld.
Dat zal mogelijk niet op elke school lukken, maar ik hoop toch dat mijn collega-auteurs en ik, die met liefde over verhalen praten, in het najaar weer de scholen kunnen, zullen bezoeken. Woensdag was het als vanouds: De heersende stilte tijdens het voorlezen, hun mooie vragen, hun eerlijke antwoorden, de grapjes, de gierende lolbroekies, de verbazing, hun onderlinge blikken, de rustige klas, de drukke klas, de voorzichtige vragen van jongeren die schrijver willen worden, het brainstormen voor een nieuw verhaal, de uitwisseling van boeken&filmtips. Ik vond het zo leuk en ik mis het!

#schrijverindeklas #lezing #boeken #leesbevordering #boekopdrachtnederlands #schrijverscentrale #jeugdthrillers #politienietbetreden #jacht #uitgeverijdefontein