Geen categorie

Nieuwe jeugdthriller: Dark Mind

Op 9 juli 2019 verschijnt mijn nieuwe jeugdthriller Dark Mind. Ik ben de laatste puntjes op de i aan het zetten. Mijn vijfde jeugdthriller… Het lijkt alweer zo lang geleden dat mijn debuut Verdoofd uitkwam. Dat was in juni 2014. Vijf jaar en een maand later is daar dan mijn vijfde.

Voor het eerst heb ik Amsterdam gekozen als setting. Hoofdpersoon Desi en vriend Thom werken samen aan het oplossen van een moordmysterie en de verdwijning van hun beste vriendin. Desi loopt stage bij CRIME-TV. Tijdens haar stage gaat ze op onderzoek uit. Voordat ik schreef werkte ik zelf jarenlang achter de schermen bij een TV-zender. Soms mis ik het dynamische en hectische werkleven daar, en het samenwerken met mijn collega’s aan programma’s. Zodra ik Desi’s ‘stage-hoofdstukken’ schreef was het even alsof ik zelf terug was op mijn ‘oude’ werkvloer.

Maandenlang schreef ik in mijn ‘najaars&wintercocon’ aan Dark Mind. Afgelopen week bespraken mijn uitgever en ik het manuscript. Ik besefte dat het af is, dat ik het verhaal bijna kan gaan loslaten. Afscheid nemen van het inmiddels vertrouwde decor, afscheid nemen van mijn personages.

Ondertussen borrelt er een nieuw verhaal in mijn hoofd op. Een nieuwe setting, en nieuwe personages.

De cover van Dark Mind werd ontworpen door Wil Immink. Hij maakte de covers van al mijn jeugdthrillers. Tot mijn schrik is hij deze maand plotseling overleden. Naar nieuws, heel verdrietig voor zijn gezin. En hij ontwierp zo ongelooflijk veel covers… Een groot gemis voor boekenland.