Geen categorie

Lezingen en stemmen 

Vandaag las ik op het Jan Tinbergen College voor uit Moordspel en ik vroeg de leerlingen mee te denken voor een schrijfwedstrijd, die ik in mijn volgende jeugdthriller -waar ik nu aan schrijf- wil plaatsen. Ik had namelijk twee ideëen en wilde erachter komen welk van de twee lezers het leukst zouden vinden. 

Het ene idee was een schrijfopdracht die niet per sé spannend geschreven hoeft te worden, maar die -kort gezegd:) over een belangrijke verandering in het leven van de hoofdpersoon moet gaan. De tweede optie betrof (ook kort gezegd:) een ‘spannende scène’ schrijfopdracht. Van de ongeveer 240 leerlingen die er waren, stemden als ik het goed geteld heb 233 leerlingen voor optie 2 :-).

Een paar dagen geleden had ik dezelfde vraag voorgelegd aan 80 VMBO leerlingen. Unaniem stemden ze voor de tweede optie. 

Dus…

Wat de tweede mogelijkheid precies inhoud, hou ik geheim, tot mijn volgende boek uitkomt. Want misschien komt er nog een ander goed idee. Wie weet… ik wil niet meteen andere mogelijkheden uitsluiten. Maar toch… die tweede, hij is zo leuk! Echt, ik zou zelf ook aan de wedstrijd meedoen, als het had gekund. 

Ik zal optie 2, de ‘spannend schrijven’ opdracht nog even verder testen, tijdens de volgende schoolbezoeken. Wordt vervolgd! 

✌️️❤️ Cis

Schoolbezoek op het JTC in Roosendaal
Stapopderodeloper, met Margje Woodrow, Danielle Bakhuis en Rom Molemaker