Copyright Marco Nauta

Over mij

Ik woon met mijn gezin en drie katten in Amsterdam, werd geboren in Heemskerk en groeide op in Delft. Door de televisieserie Twin Peaks raakte ik verslingerd aan spannende verhalen en wilde ik gaan werken in de televisie/filmindustrie. Ik studeerde af in film- en televisiewetenschappen, aan de Universiteit van Amsterdam. Jarenlang werkte ik als video-editor bij SBS6 mee aan Hart van Nederland, Shownieuws, bewerkingen voor crime-series  en reportages, totdat ik mijn eigen verhalen wilde gaan vertellen. Op de schrijfopleiding Script+ leerde ik verhalen voor kinderen schrijven. Mijn favoriete auteurs zijn o.a. Mo Hayder, Nicci French, Roald Dahl en Guus Kuijer (Madelief).

Jeugdthrillers

Verdoofd, mijn eerste jeugdthriller, kwam in 2014 uit bij uitgeverij De Fontein. In 2015 volgde mijn tweede jeugdthriller Val. Daarna volgden Moordspel en Knock-out. In Moordspel nemen leerlingen tijdens schoolkamp wraak op hun valse docent. In dit boek verwerkte ik herinneringen aan mijn middelbare schooltijd. Voor Knock-out voerde ik gesprekken met leerlingen tijdens schoolbezoeken en met een jonge kick-bokster. Mijn vijfde jeugdthriller Dark mind kwam in 2019 uit.

Jeugdthriller Jacht verscheen in 2020 en is nu leestip bij de Jonge Jury. Daarmee maakt Jacht kans op de Prijs van de Jonge Jury 2021! Ik zou het superleuk vinden als je je stem uitbrengt. Je kunt daarmee zelf ook een mooie prijs winnen. Stemmen gaat via https://jongejury.nl/stemmen

Jacht leestip Jonge Jury 2021

Kinderboekenserie

In 2020 kwam het eerste deel in mijn kinderboekenserie ‘Team 3’ uit: De geheime test. De geheime test is een spannende detective voor kinderen van 9-12 jaar. Op Leesmagazine artikel De geheime test lees je er meer over. Het tweede boek in de serie is Het duistere pretpark, dat op 22-02-2021 verscheen.

Mijn zevende jeugdthriller zal eind augustus 2021 verschijnen. De titel is Blackmail. En waar dit moordmysterie verder over gaat, houd ik nog even geheim ;-).

Thema’s

Thema’s in mijn jeugdthrillers zijn vriendschap, vertrouwen, groepsdruk, machtsmisbruik, geweld en (de invloed van) social media.

Schrijfwedstrijden

In de eerste druk van mijn jeugdthrillers plaats ik schrijfwedstrijden. Op deze manier hoop ik jongeren niet alleen meer aan het lezen, maar ook aan het schrijven te krijgen.

Verhaal voor lesmethode PLOT26

Voor PLOT26, een lesmethode van uitgeverij BLINK, schreef ik in 2015 een spannend kort verhaal: Straf. De verhalen van PLOT26 zijn te lezen op scholen die gebruik maken van deze lesmethode. www.plot26.nl

AviE6+ boek Siddernacht

Voor kinderen vanaf 10 jaar verscheen in 2018 het AviE6+ boek Siddernacht (uitgeverij Zwijsen) waarin groep 8 een spannend vlog-avontuur beleeft op schoolkamp.

Lezingen

Ik geef met erg veel plezier lezingen en schrijfworkshops op scholen. Op deze website kun je daar meer informatie over vinden. Dat kan ook via De Schrijverscentrale en via erwaseens.nu

Meer informatie

Hier vind je informatie over de inhoud van mijn jeugdthrillers. Van elk boek kun je ook een leesfragment lezen en downloaden: https://www.uitgeverijdefontein.nl/auteur/cis-meijer/

Een interview met mij is te vinden op:

https://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/alles-over-cis-meijer/

Boektrailers

Op YouTube staan de boektrailers van Jacht, Dark mind, Moordspel, Val en Verdoofd.

Boektrailer Jacht

Boektrailer Moordspel

Boektrailer Dark mind

Boektrailer Val

Boektrailer Verdoofd

Social media

Ik post met name op Instagram en Facebook, over mijn schoolbezoeken en boeken.

Team 3: Het duistere pretpark
Team 3: De geheime test