Copyright Marco Nauta

Over mij

In 2014 kwam mijn eerste boek uit. Dit jaar werk ik tien jaar als schrijver. Toen ik een jaar of negen was schreef ik al graag verhalen. Ik las de boeken over personage Madelief van Guus Kuijer en wilde daardoor schrijver worden. Op de middelbare school veranderde mijn interesse en leek mode-ontwerpster me een mooi beroep. Maar toen keek ik de televisieserie Twin Peaks en raakte ik verslingerd aan spannende verhalen: ik wilde werken in de televisie/filmindustrie. Ik studeerde af in film- en televisiewetenschappen, aan de Universiteit van Amsterdam. Jarenlang werkte ik als video-editor bij SBS6 mee aan Hart van Nederland, Shownieuws, bewerkingen voor crime-series  en reportages, totdat ik mijn eigen verhalen wilde gaan vertellen. Op de schrijfopleiding Script+ leerde ik verhalen voor kinderen schrijven. En tijdens de opleiding ontstond mijn eerste manuscript Verdoofd.

Mijn favoriete auteurs zijn o.a. Nicci French, Roald Dahl en Guus Kuijer (Madelief).

Jeugdthrillers

Verdoofd, mijn eerste jeugdthriller, kwam in 2014 uit bij uitgeverij De Fontein. In 2015 volgde mijn tweede jeugdthriller Val. Daarna volgden Moordspel en Knock-out. In Moordspel nemen leerlingen tijdens schoolkamp wraak op hun valse docent. In dit boek verwerkte ik herinneringen aan mijn middelbare schooltijd. In jeugdthriller Dark mind (2019) gaat het mis na een drankchallenge op een klassenfeestje.

Jacht (2020) was leestip bij de Jonge Jury. In Blackmail (2021) onderzoekt Tess de dood van roddelkoningin Jade. Game on won de Prijs van de Jonge Jury 2023! No Escape is mijn nieuwe boek. Ook daar kun je op stemmen, via https://jongejury.nl/stemmen.

Kinderboekenserie

Ik schreef Team 3, een spannende kinderboekenserie voor kinderen van 9-12 jaar. Het eerste deel is De geheime test. In Leesmagazine over De geheime test lees je er meer over. Het tweede boek in de serie is Het duistere pretpark, en het derde en laatste deel is Het gruwelijke hotel. De drie boeken gaan over de drie vrienden Iza, Raf en Dunja en zijn los van elkaar te lezen.

Thema’s

Thema’s in mijn jeugdthrillers zijn vriendschap, vertrouwen, groepsdruk, machtsmisbruik, geweld en (de invloed van) social media.

Schrijfwedstrijden

In de eerste druk van mijn jeugdthrillers plaats ik schrijfwedstrijden. Op deze manier hoop ik jongeren niet alleen meer aan het lezen, maar ook aan het schrijven te krijgen.

Verhaal voor lesmethode PLOT26

Voor PLOT26, een lesmethode van uitgeverij BLINK, schreef ik in 2015 een spannend kort verhaal: Straf. De verhalen van PLOT26 zijn te lezen op scholen die gebruik maken van deze lesmethode. www.plot26.nl

AviE6+ boek Siddernacht

Voor kinderen vanaf 10 jaar verscheen in 2018 het AviE6+ boek Siddernacht (uitgeverij Zwijsen) waarin groep 8 een spannend vlog-avontuur beleeft op schoolkamp.

Lezingen

Ik geef met erg veel plezier lezingen en schrijfworkshops op scholen. Op deze website kun je daar meer informatie over vinden. Dat kan ook via De Schrijverscentrale en via erwaseens.nu

Meer informatie

Hier vind je informatie over de inhoud van mijn jeugdthrillers. Van elk boek kun je ook een leesfragment lezen en downloaden: https://www.uitgeverijdefontein.nl/auteur/cis-meijer/

Een interview met mij is te vinden op:

https://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/alles-over-cis-meijer/

Boektrailers

Op YouTube staan de boektrailers van Jacht, Dark mind, Moordspel, Val en Verdoofd.

Boektrailer Jacht

Boektrailer Moordspel

Boektrailer Dark mind

Boektrailer Val

Boektrailer Verdoofd

Social media

Ik post met name op Instagram en Facebook, over mijn schoolbezoeken en boeken.