Cis Meijer

Copyright Marco Nauta

Cis Meijer (1970) woont in Amsterdam, werd geboren in Heemskerk en groeide op in Delft. Ze studeerde theater-, film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat ze begon te schrijven, werkte ze jarenlang als video-editor.

Ze houdt van haar gezin en familie, vrienden en katten, kunst, fotografie, Parijs, Venetië, Bali, de zee, zand onder blote voeten, struinen door steden, zwemmen, joggen, yoga, staren & dagdromen, lezen, films, vers gemaakte sushi en tempura, zon en sneeuw, schaatsen, positief denken en hard lachen.

Favoriete auteurs: Roald Dahl, Guus Kuijer, Mo Hayder.

Verdoofd, haar eerste jeugdthriller, kwam in juni 2014 bij uitgeverij De Fontein uit. In juni 2015 volgde haar tweede jeugdthriller ValMoordspel verscheen op 20 september 2016 en op 17 april 2018 Knock-out. Voor Knock-out voerde ze gesprekken met leerlingen tijdens schoolbezoeken en met een jonge kick-bokster. Haar vijfde jeugdthriller Dark Mind kwam op 09 juli 2019 uit.

In 2020 verschijnen twee boeken: jeugdthriller Jacht (25-augsustus) en het eerste deel in de kinderboekenserie Team 3: De geheime test (14 april). De geheime test is een spannende kinderdetective voor kinderen van 9-12 jaar.

Thema’s in haar verhalen zijn vriendschap, vertrouwen, macht en machtsmisbruik, groepsdruk, geweld en (de invloed van) social media.

Cis plaatst schrijfwedstrijden in haar jeugdthrillers. Op deze manier hoopt ze jongeren niet alleen meer aan het lezen, maar ook aan het schrijven te krijgen.

Voor PLOT26, een lesmethode van uitgeverij BLINK, schreef ze in 2015 een spannend kort verhaal: Straf. De verhalen van PLOT26 zijn te lezen op scholen die gebruik maken van deze lesmethode.

Voor jongeren vanaf 10 jaar verscheen in 2018 Siddernacht (uitgeverij Zwijsen, avi E6+) waarin groep 8 een spannend vlog-avontuur beleeft op schoolkamp.

http://www.plot26.nl/

http://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/boek/moordspel/

Een interview met Cis Meijer is te vinden op:

https://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/alles-over-cis-meijer/