Cis Meijer

CJM2013

Cis Meijer (1970) woont in Amsterdam, werd geboren in Heemskerk en groeide op in Delft. Ze studeerde theater-, film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en werkt naast het schrijven als video-editor.

Ze houdt het meest van: haar familie en katten, kunst, fotografie, Parijs, Venetiƫ, Bali, de zee, zand onder blote voeten, struinen door steden, zwemmen, joggen, yoga, staren & dagdromen, lezen, films, vers gemaakte sushi en tempura, zon en sneeuw, positief denken en hard lachen. Ze houdt niet van geweld, negativiteit en dille.

Favoriete auteurs: Roald Dahl, Guus Kuijer, Mo Hayder, Tess Gerritsen.

Verdoofd is haar eerste jeugdthriller, die in juni 2014 bij uitgeverij De Fontein werd gepubliceerd. In juni 2015 kwam haar tweede jeugdthriller Val uit.

Jeugdthriller Moordspel verschijnt op 20 september 2016. Voor haar vierde jeugdthriller voert ze gesprekken met leerlingen tijdens schoolbezoeken en doet ze research in Rotterdam. Thema’s in haar verhalen zijn o.a. vriendschap, vertrouwen, macht en machtsmisbruik.

In de eerste druk van jeugdthriller Val plaatste ze een schrijfwedstrijd. De winnende tekst verwerkte ze in Moordspel. Ook in Moordspel staat weer een schrijfwedstrijd. Op deze manier hoopt ze jongeren niet alleen meer aan het lezen, maar ook aan het schrijven te krijgen.

Voor PLOT26, een lesmethode van uitgeverij BLINK, schreef ze in 2015 een kort verhaal: Straf.

De verhalen van PLOT26 zijn te lezen op scholen die gebruik maken van deze lesmethode.

http://www.plot26.nl/

http://www.uitgeverijdefontein.nl/kinderboeken/boek/moordspel/